Løypenettet som prepareres av andelslaget Kvæfjordløyper er etter hvert blitt ganske omfattende og totalt dreier det seg om ca. 38 km løyper inkludert lysløypa. (Alt er ikke preparert hele tiden) Løypene går gjennom et variert og flott terreng som egner seg svært godt til alle typer skiaktiviteter. Er du trimmer eller konkurranseløper vil du finne lange sletter hvor du kan drive lett trening eller kraftige moter hvor du kan trene med høy intensitet. Men først og fremst er løypene fine for deg som ønsker å bruke området til lett mosjon, turgåing og rekreasjon. Terrenget egner seg ypperlig til familien, her kan du lett finne løyper uten for mange tunge motbakker og som egner seg godt for de minste. Løypenettet ligger i et naturlig avgrenset område: Kvæfjordeidet, Skytterbanen(Borkenes), Trastadmarka og Koven.

Fra Kvæfjordeidet:
På Kvæfjordeidet er det en parkeringsplass med plass for ca. 200 biler. Du vil nesten alltid finne parkeringsplass her, men i store utfartshelger kan det hende at plassen blir for liten og da må man parkere på veien.
Løypa fra Kvæfjordeidet kalles på folkemunne for pensjonistløypa. De første par kilometerne er nokså flat og svært lett å gå. Å gå fra Kvæfjordeidet egner seg derfor svært godt for barnefamilier med pulk og andre som vil gå i et lett terreng.
Du fil finne mange fine naturlige stoppesteder/rasteplasser innover i terrenget. Svartåsen 2,0 km, Lysvannet 3,6 km og Koven 6,6 km for å nevne noen. På ei stor raklametavle nær parkeringsplassen er det satt opp et løypekart som viser en oversikt over løypenettet

Fra Skytterbanen Borkenes:
Fra Borkenes (Bergsveien) går det vei opp til Skytterbanen hvor det er plass til rundt 70 biler ved organisert parkering.
De nærmeste løypekilometerne her er i Lysløypa og er mer variert og småkupert enn fra Kvæfjordeidet og egner seg godt for alle.
Bak Surnåsen treffer løypa fra Skytterbanen det øvrige løypenettet og herfra kan man gå til Kvæfjordeidet, Trastad og Koven. Løypa rundt Surnåsen som er den første som kjøres opp tidlig på vinteren er ei populær treningsløype. Ved Skytterbanen er det et fint flerbrukshus som holder åpen kafè i påsken og enkelte andre helger.
Like ved parkeringsplassen er det også en fin skileik/akebakke med tilhørende gapahuk. Her er det ofte et yrende folkeliv.